ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики врятували 1-річну дівчинку, яка проковтнула перстень 

Аліса Белей

|

Медики Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» успішно врятували 1-річну жительку Львівщини, що проковтнула перстень. Про це йдеться на Facebook-сторінці медзакладу.

Дівчинка проковтнула перстень, коли гралася. Після інциденту батьки дитини одразу звернулися до медиків.

«А починалося все невинно: дві сестрички гралися, в якийсь момент менша спробувала перстеник на зуб, старша хотіла забрати його з рота сестрички та випадково проштовхнула його глибше.

На рентгені хірурги побачили, що перстень розірваний посередині (універсальний розмір, щоб регулювати) і має гострі кінці. Ситуація була складною, бо перстеник потрапив у дванадцятипалу кишку і частину кишки гострим краєм затягнув всередину», – йдеться  у повідомленні.

В операційній перебувало одразу двоє хірургів, щоб вразі потребі перейти на відкриту операцію.

«Перстень постійно зачіпався гострими краями за краї кишки, але нам вдалося дістати його без операції. Правда, маніпуляція була досить тривалою, ми з ним змагались близько 2 години», – каже лікар-ендоскопіст Марта Лучак.

Зараз малеча почувається добре і вже поїхала додому.

Команда порятунку малечі: ендоскопіст Марта Лучак, хірурги Роман Стеник і Олег Содома, анестезіолог Зоряна Давиденко і медсестра Світлана Васильченко.

Тепер знахідка поповнила колекцію сторонніх предметів лікарні, як нагадування іншим мамам і татам про те, що дитячі іграшки мають відповідати віку дитини.

Лікарі зазначають, що усі кукурудзяні палички з іграшками, конструктори та інші забавки краще давати дитині, коли вона підросте.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *