ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова з Дніпра на реабілітацію переведуть важкопораненого військового

Аліса Белей

|

Військовий 24-тої окремої механізованої бригади Андрій Дячишин, якого 29 серпня на Донбасі поранили російські найманці, днями виїде на реабілітацію до Львова. Про це інформує Гендиректор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

27-річного Андрія Дячишина важко поранили у населеному пункті Горське Донецької області 29 серпня. За його життя боролися медики Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова. Військовий перебував 23 днів у реанімації та 10 днів у комі. Зараз його стан покращився та днями Андрій виїде на реабілітацію до Львова.

«Чудові моменти прощання… Це зворушливо, коли няні, медсестри, волонтери та лікарі супроводжують бійця, який повертається з того світу. Це як народження нового життя. Яким воно буде далі? Найдовші години лікарських переживань і рішень він провів в Мечникова.

Кульове діаметральне поранення голови на виліт. Перша думка – без шансів. Реанімація, нейрохірурги, операції та підживлення, волонтери з Дніпра та Львова – всі в Мечникова старанно боролися за життя Андрія.

Єдина і найближча людина, це сестра Оля. Він повторював її ім’я десятки разів на день. Андрій з позитивною динамікою перейшов у лікарню. Виконує команди, скоро виїде на реабілітацію до Львова», – зазначає Гендиректор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Нагадаємо, Андрій із Львівської області, йому 27 років. На війні – з 2014, захищаючи Україну, отримав поранення, несумісне з життям, але вижив.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *