ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики рятують 16-річного скутериста з важкими травмами після ДТП

Вероніка Рой

|

Медики Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги понад 6 годин оперували 16-річного хлопця, який отримав важкі травми, потрапивши в ДТП на скутері. Наразі підліток перебуває у реанімації. Про це йдеться на Facebook-сторінці медзакладу.

Як йдеться у повідомленні, 16-річний хлопець потрапив в реанімацію після ДТП на скутері, який йому подарували на день народження батьки. Юнак виїхав на дорогу загального користування, аби прокататися. Та не впорався з кермуванням і потрапив в аварію.

Хлопець отримав численні травми: неповне травматичне відчленування правої нижньої кінцівки з пошкодженням підколінної артерії, вен і м’язово-сухожилкового апарату, травматичний вивих лівого стегна, злам середньої та нижньої третини стегнової кістки з кутовим зміщенням.

«У нього почалась сильна кровотеча з правої підколінної артерії з втратою більше 30% крові. Тому пацієнта терміново доставили в операційну, де команда анестезіологів, судинних хірургів, травматологів та дитячих хірургів понад 6 годин боролися за життя та збереження нижніх кінцівок юнака. Відновлення кровообігу після значної втрати крові та кілька втручань на травмованих ногах–лише після низки операцій стан пацієнта вдалося стабілізувати», – розповідають медики лікарні швидкої допомоги Львова.

Хлопець і досі перебуває в реанімації, адже лікується від численних ускладнень після травм. Та попереду ще тривалий шлях до одужання.

Медики просять усіх водів двоколісних бути пильними, пересуваючись містом. Адже більшість травм стаються саме через необережність під час руху. Водночас батьків просять зажити усі «за» і «проти» перед ти як дозволити своїм дітям користуватись скутером.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: лікарня швидкої допомоги Львова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *