Літо — хороший час, коли можна зміцнити своє здоров’я. Більшість літніх фруктів є антиоксидантами, в них багато вітамінів та інших корисних речовин, тому точно не завадить додати їх до вашого щоденного меню. У Центрі громадського здоров’я МОЗ України розповіли, які фрукти слід вживати влітку.
Абрикоси
Вони багаті на бета-каротин – провітамін А. Цей антиоксидант позитивно впливає на наш зір.
Чорниці
Це один із засобів для профілактики погіршення зору, захисту судин від атеросклерозу та джерело вітамінів.
Ожина
Має протизапальні властивості. Синій пігмент з групи флавоноїдів позитивно впливає на серцево-судинну систему.
Малина
Багата вітамінами та містить елагову кислоту, що має не лише сильну антиоксидантну, а і протизапальну дію. Деякі дослідження показують, що чорна малина може допомогти у боротьбі з раковими пухлинами, проте вивчення цього питання ще триває.
Диня
У ній міститься 113% від добової норми аскорбінової кислоти, крім цього альфа-каротин, бета-каротин, флавоноїди, кумарини і фенольні кислоти.
Виноград
Як червоний, так і зелений виноград містить елагову кислоту. Є дослідження, що показали позитивні властивості екстрактів з винограду, як протипухлинних агентів, що забезпечують кращу ефективність знищення ракових клітин.
Персики та нектарини
Мають антиоксидантну дію та містять вітаміни А, С та Е.
Сливи
Намагайтеся включати у свій раціон сливи різного кольору та отримаєте максимальний спектр корисних речовин. Вони містять вітаміни С та Е і рибофлавін.
Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.
Вероніка Рой