ОСТАННІ НОВИНИ

До навчань Rapid Trident на Львівщині залучать шість тисяч військових

Вероніка Рой

|

До навчань Rapid Trident 2021, що стартують вже у вересні у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, залучать шість тисяч військових із 15 країн. Про це інформує пресслужба Академії сухопутних військ.

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки проходить завершальна конференція з планування українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ Rapid Trident 2021.

«Ці навчання відбуватимуться у межах міжнародного військового співробітництва та підготовки Збройних Сил України. Можливість участі в них розглядають 15 держав. А загальна чисельність особового складу наближається до 6 тисяч», – повідомив заступник командувача військ Оперативного командування «Схід» бригадний генерал Владислав Клочков.

Особливістю проведення цьогорічного навчання є те, що воно буде поєднано із загальним сценарієм стратегічного КШН із позначенням військ «Об’єднані зусилля – 2021». Крім того, під час його проведення створюватимуть багатонаціональні підрозділи.

Вперше в історії в межах Rapid Trident відбуватимуться батальйонні тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою. Під час них також заплановано виконання спільних стрибків з парашутом українських й американських десантників з літака військово-транспортної авіації ВПС ЗС США С-130.

Під час українсько-американського навчання планується провести оцінку кількох підрозділів ЗС України. Також, що дуже важливо для України, це Курс оцінювачів НАТО, які проводитимуть інструктори Північноатлантичного альянсу.

Варто додати, що щорічно у навчання серії Rapid Trident беруть участь й чимало офіцерів та курсантів Львівської академії сухопутних військ. В ході спільних навчань майбутні офіцери та їхні наставники не лише відточують свою професійну майстерність спільно із військовослужбовцями інших країн, але й практикуються у знанні іноземної мови, що їм вкрай необхідно з огляду на досягнення взаємосумісності та опанування кращих військових стандартів.

Українсько-американське командно-штабне навчання із залученням військ RAPID TRIDENT 2021 розпочнеться у другій половині вересня та триватиме в продовж двох тижнів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *