ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє львівських ліцеїстів стали призерами Міжнародної олімпіади з фізики

Дарина Романишин

|

Учні Львівського фізико-математичного ліцею при ЛНУ Івана Франка отримали срібну та бронзову медалі на Міжнародній олімпіаді з фізики, що відбувалася Литві. Про це повідомив вчитель ліцею Микола Петрунів на своїй сторінці у Facebook.

Міжнародна олімпіада з фізики тривала  упродовж 17-25 липня у Литві.

Зокрема, золоту медаль у складі команди України отримав Данило Забільський з Маріупольського місцевого ліцею. Срібну медаль – львів’янин, учень Львівського фізико-математичного ліцею Макар Кузнєцов. А бронзові медалі отримали ще один учень-ліцеїст Володимир Кузьма, а також Ангеліна Морган з Маріуполя і Артем Сараєв з Харкова.

Загалом Україна виборола по одній золотій і срібній медалі та ще три бронзові медалі.

Абсолютним переможцем став Кунгмін Кін з Південної Кореї. Найбільшу кількість медалей повезли додому представники Північної Кореї та Китаю.

Додамо, таку Олімпіаду проводять з 1967 року. Цього року у ній взяли участь школярі з більше ніж 90 країн світу. Учасниками олімпіади можуть стати учні загальноосвітніх або середніх технічних шкіл.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *