ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні прикрили канал контрабанди героїну. Вилучено наркотиків на понад 1 млрд грн

Андрій Котенський

|

В Україні затримали двох братів – громадян Туреччини, які курували канал поставок героїну до нашої держави. Члени транснаціонального злочинного угруповання налагодили контрабанду героїну з Ірану через територію Вірменії, Грузії до України. Про це повідомила генпрокурорка України Ірина Венедіктова у Facebook.

За словами І. Венедіктової, угруповання збувало наркотики на території нашої держави, у тому числі на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, а також контрабандою перевозило дрібними партіями до країн Європейського Союзу. Для відволікання уваги та перевірки пильності правоохоронців та митників, організатори здійснювали навіть «перевірочні» рейси без нелегального товару, щоб цим же шляхом спрямовувати вже наркотики.

«Правоохоронці проконтролювали поставку з Ірану до України вантажного автомобіля на склад у Києві. В причепі авто в спеціально обладнаних муляжах пустотілої цегли виявлено 1159 брикетів з героїном. Організаторів каналу контрабанди було затримано неподалік складу. У їхніх валізах було виявлено ще 5 брикетів з 1550 грамами героїну», – повідомила вона.

Загальна вага наркотиків – понад 368 кілограм, що за цінами чорного ринку коштує понад 1 млрд. гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *