ОСТАННІ НОВИНИ

Євро-2020. Чемпіони світу вилетіли із турніру

Андрій Котенський

|

Попри усі прогнози фахівців і букмекерів збірна Швейцарії із футболу змогла переграти у 1/8 Євро–2020 чемпіонів світу – збірну Франції. Основний час поєдинку звершився з рахунком 3:3, а у серії пенальті швейцарцям допоміг невдалий удар зіркового француза Кіліана Мбаппе.

З перших хвилин матчу швейцарці активно пішли вперед та змогли відкрити рахунок на 15-й хвилині, коли головою відзначився Гаріс Сеферович. Перший тайм так і завершився з рахунком 0:1 на користь Швейцарії.

На початку другого тайму у ворота Франції призначили пенальті, однак Рікардо Родрігес не зумів переграти французького голкіпера Уго Льоріса.

Після вдалої оборони Франція моболізувалася і на 57-й хвилині Карім Бензема перехетривши захисників зрівняв рахунок, а на 59-й – філігранно скерував м’яча у ворота і вивів чинних чемпіонів світу вперед.

Коли на 75 хв. поєдинку Поль Погба забив потужний третій гол у ворота Швейцарії, то здавалося, що французи уже у наступному раунді. Але швейцарці на повну скористалися розслабненостю французів й на 81-й хвилині той же Сеферович відіграв один гол, згодом швейцарці забили втретє, але гол не зарахували, але на 90 хв. Маріо Гавранович таки зрівняв рахунок у поєдинку.

Додатковий час пройшов за суттєвої переваги французів, але Янн Зоммер втримав ворота швейцарців.

Сильнішого визначала серія пенальті, де вирішальну роль зіграла помилка зіркового Мбаппе, м’яч якого зумів відбити голкіпер.

Тепер в 1/4 Швейцарія зустрінеться з Іспанією, яка у понеділок переграла віцечемпіонів світу – хорватів з рахунком 5:3.

Варто нагадати, шо сьогодні ввечері свій поєдинок 1/8 фіналу Євро-2020 проти Швеції зіграє збірна України. Гра відбудеться у Глазго (Шотландія) о 22:00.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *