ОСТАННІ НОВИНИ

Громада на Золочівщині отримала землі вартістю більше 3 млн грн

Юлія Осим

|

Громаді повернули 4 га землі на території села Червоне на Золочівщині. Ділянками незаконно заволодів син сільського голови та головний бухгалтер однієї із сільських рад району. Про це Львівському району повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Прокурорами встановлено, що раніше на земельні ділянки загальною площею 4 га у селі Червоне було зареєстровано право власності за сином сільського голови та головним бухгалтером однієї із сільрад Золочівського району. Однак, ці землі належать громаді, а рішення про їх відчуження було підробленим. За це колишній голова згадланої сільсради отримав судовий вирок – 5 років позбавлення волі.

Відтак, після встановлених обставин незаконного вибуття нерухомості, окружна прокуратура звернулася до районного суду про витребування земельних ділянок з незаконного володіння та скасування державної реєстрації права власності на них.

Відповідні позови суд задоволив.  Наразі земельні ділянки реально повернуті у власність Золочівської територіальної громади.

Крім того, як інформують в обласній прокуратурі, суд задоволив також третій позов прокурорів про повернення ще однієї земельної ділянки площею 2 га, яка була незаконно оформлена на дочку голови сільради. Вказане рішення також звернуто до виконання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *