ОСТАННІ НОВИНИ

З сирійських таборів повернули українку з сімома дітьми

Вероніка Рой

|

Із таборах закритого типу на території північно-східної Сирії повернули українку із сімома дітьми. Літак з евакуйованою сім’ю зустріли в ніч з 15 на 16 червня в аеропорту «Київ» (Жуляни), передає Офіс президента.

Заступник керівника Офісу Глави держави Роман Машовець зазначив, що за дорученням президента звільненим буде надано необхідне медичне обслуговування, а держава зробить усе, щоб допомогти родині повернутися до нормального життя в Україні.

За даними Радіо Свобода, жінка та семеро її дітей з 2019 року перебували у таборі закритого типу «Родж» на північному сході Сирії. Аміна – з Криму і незабаром після анексії Росією півострова переїхала до Львова, а звідти – до Сирії. Одна з її дочок розповіла, що в сирійських таборах не вистачає їжі, а сім’я жила у двох тамтешніх таборах.

«Я живу в Сирії з 2014 року і досі. Шкодую, що покинула свою країну», – сказала репатрійована жінка.

Міністр оборони України Андрій Таран зауважив, що це не перша така операція. Торік наприкінці грудня повернули з Сирії двох кримських татарок та сімох дітей.

«У цієї родини попереду ще складний шлях, але найстрашніше, я вважаю, у них вже позаду. Плануємо продовжити роботу щодо повернення наших громадян. На жаль, деталей ні майбутніх, ні минулих операцій у зв’язку із міркувань безпеки розкрити не можемо», – каже Андрій Таран.

Загалом з таборів у Сирії звільнено вже 15 українців.

За даними Міноборони, верифікація списків українців у сирійських таборах для біженців триває досі. Наразі є інформація про кількадесятків наших співвітчизників, які очікують повернення в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Офіс президента, Міноборони

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *