ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-мера Дублян вдруге оштрафували за напад на активіста

Андрій Котенський

|

Жовківський районний суд Львівської області визнав винним екс-мера Дублян Василя Поповича у побитті активіста та оштрафував його на 850 грн. Це вже другий штраф екс-мера за напад на активістів під час сесії у листопаді минулого року, пише Zaxid.net.

Конфлікт між 62-річним Василем Поповичем та громадськими активістами виник 23 листопада 2020 року, коли мер намагався провести закриту сесію для розгляду земельних питань. Однак кількості депутатів було недостатньою для кворуму. У приміщення не допускали мешканців та активістів. Коли вони намагалися потрапити всередину, їх виштовхав особисто мер з допомогою інших депутатів. Активісти написали заяву у поліцію.

 

Як ідеться у матеріалах справи, 23 листопада, близько 19:00, екс-мер Дублян схопив підприємця Тараса Ільченка ззаду за ліве передпліччя та шию, тиснув на них і двічі вдарив його кулаком. У суді Василь Попович свою провину визнав та підтвердив конфлікт із потерпілим.

Враховуючи обставини та покази свідків, суддя Жовківського районного суду Володимир Мікула визнав Василя Поповича винним в умисному побитті активіста та оштрафував екс-мера на 850 грн.

Зазначимо, що це не перший штраф Василя Поповича за побиття активістів того дня. Раніше Жовківський районний суд оштрафував його на 850 грн за побиття активістки Ольги Кульбабчук.

Василь Попович був головою Дублян 10 років. Після місцевих виборів 2020 року Дубляни стали частиною Львівської ОТГ.

Раніше львівський портал повідомляв, що Василь Попович був мером Дублян із 2010 року, також він є членом ВО «Свобода». У 2015 році його спіймали за їзду напідпитку.

У Листопаді 2018 року Міського голову Дублян Василя Поповича вдруге за рік оштрафували через стихійне сміттєзвалище.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *