ОСТАННІ НОВИНИ

Лукашенко оголосив день вторгнення СРСР у Польщу державним святом

Вероніка Рой

|

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ, яким заснував у країні нове державне свято – День народної єдності. Його планують відзначати 17 вересня –у день, коли Радянський Союз напав на Польщу. Про це повідомляє Громадське з посиланням на пресслужбу Лукашенка.

«Цей день став актом історичної справедливості щодо білоруського народу, розділеного проти його волі в 1921 році за умовами Ризького мирного договору, і назавжди закріпився в національній історичній традиції», – йдеться у повідомленні.

Там також заявили, що сьогодні білоруський народ демонструє єдність «у виборі стратегічного курсу на розбудову сильної, суверенної й квітучої країни»: «Встановлення Дня народної єдності 17 вересня підкреслює спадкоємність поколінь, непорушність і самодостатність білоруської нації та державності».

Додамо, 17 вересня 1939 року Радянський Союз напав на Польщу. Цей акт став частиною початку Другої світової війни, яка розпочалася 1 вересня того ж року нападом нацистської Німеччини на Польщу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *