ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові 93-річна жінка зуміла побороти рак

Вероніка Рой

|

У львівській залізничній лікарні успішно прооперували 93-річну жінку, у котрої діагностували злоякісну пухлину матки. Згодом літній львів’янці вдалося повністю побороти недугу. Про це у Facebook повідомила завідувачка гінекологічного відділення лікарні на ЗТ філії «ЦОЗ» АТ «Укрзалізниця» Людмила Ткачук.

Жінка звернулася у львівську залізничну лікарню на обстеження, під час якого у неї виявили злоякісну пухлину матки.

«Коли відкрилися двері кабінету і на порозі стояла жінка з паличкою, яку використовувала не як опору, скоріше як аксесуар, я на око визначила вік пацієнтки 70-75 років. Коли глянула на обстеження та побачила 1928 рік народження, то оніміла. Світлий розум, чудова пам’ять, впевнена хода, жодних скарг та ниття, оптимістично налаштована жінка мала тільки одне бажання: дізнатися, що з нею і подолати хворобу. Коли прийшло гістологічне підтвердження, що у жінки злоякісна пухлина матки, довго підбирала слова, щоб не вбити звісткою літню пацієнтку. На мій подив, поважна пані вимовила єдину фразу: я хочу жити далі. Робіть операцію», – розповідає медик.

Далі лікарі ретельно обстежили жінку, аби не було ускладнень після операції. Протипоказань медики не знайшли, відтак жінку прооперували.

«На мій подив, поважна пані вимовила єдину фразу: я хочу жити далі. Робіть операцію. І тут вже шок був у нас, чи витримає серце, як виходити після операції. Вирішили все ретельно обстежити. Протипоказів до операції не знайшли… Операція пройшла успішно.Наша улюблениця вела себе бездоганно. Вставала, ходила на 1 добу після операції, виконувала всі настанови на відмінно і на 4 добу після лапаротомії у віці 93 сказала: «я хочу додому», – зауважує  Людмила Ткачук.

Медик додає, що 93-річній львів’янці вдалося повністю побороти рак. Та зауважує, що це найстарша в історії гінекології лікарні «Львівської залізниці» пацієнтка.

«Прийшла гістологія нашої улюбленої пацієнтки після операції. Злоякісний процес був локально в поліпі і стінку матки не проростав, а це означає, що ніякого подальшого лікування непотрібно. В 93 роки пацієнтка подолала рак повністю», – додає медик.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: Людмила Ткачук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *