ОСТАННІ НОВИНИ

У Раді хочуть збільшити пенсійний вік українців

Андрій Котенський

|

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про поступове збільшення пенсійного віку українців на один рік – до 61, пише Українська правда.

Ініціаторами нового закону є група нардепів зі «Слуги народу». Картка законопроєкту №5566 «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо деяких питань визначення пенсійного віку» вже опублікована на сайті ВР

Зокрема, новим законом пропонують з 1 січня 2023 року збільшувати пенсійний вік на один місяць в рік, в результаті чого до 2035 року на пенсію можна буде виходити не в 60, а в 61 рік.

Метою такої новації автори законопроєкту називають покращення демографічної ситуації в Україні. Адже натомість вони пропонують зменшити на 6 місяців пенсійний вік жінкам, які народили і виховали дитину до 6 річного віку. Такі жінки отримають по пів року зниження пенсійного віку за кожну виховану дитину, але не більше ніж на 3 роки усього.

Передісторія: З 1 квітня 2021 року мінімальний пенсійний вік для жінок збільшився до 60 років і зрівнявся з чоловічім. Це останнє підвищення віку у рамках змін, ухвалених у 2011 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *