ОСТАННІ НОВИНИ

Українські веслувальники на Кубку світу в Угорщині вибороли 10 медалей

Олександра Грибалева

|

У Сегеді завершився етап Кубка світу з веслування на байдарках і каное. У заключний день Збірна України отримала 5 медалей, і загалом виборола 10 нагород.  Про це повідомляє Федерація каное України.

У підсумку Збірна України посіла 2-е місце в Кубкові націй, набравши 685 залікових очки, на 1-му місці залишилась збірна Угорщини – 1043 очки.

Більше всіх медалей завоювали наші каноїстки: представниця Полтавської області Людмила Лузан – та Анастасія Четверікова з Житомирська.

Також дві нагороди нині в активі луцької байдарочниці Марії Повх. На етапі Кубка світу в Сегеді вона здобула «срібло» в байдарці-одиночці на дистанції 500 м.

Додамо, що у цих змаганнях з веслування на байдарках і каное беруть участь найсильніші спортсмени з 65 країн світу. Збірну України представляють 28 найкращих веслярів.

Всього збірна України завоювала десять медалей, серед них 2 золоті, 3 срібних, 5 бронзових.

Довідково

Першу медаль на етапі Кубку світу в Сегеді принесла каноїстка Людмила Лузан (тренери – Микола Мацапура, Сергій Батуманкоєв), яка представляє Полтавську область. Вона завоювала «бронзу» в олімпійському виді – дистанції 200 м (47,91).

Після цього бронзові медалі завоювали дві чоловічі двійки на дистанції 500 м: байдарка Дмитро Даниленко/ Олег Кухарик і каноїсти Віталій Вергелес/ Андрій Рибачок.

 

Згодом, до бронзи в спринті, Людмила Лузан додала золоту медаль на дистанції 500 м. В цьому ж виді Україна здобула й «срібло» силами каноїстки Анастасії Четверікової.

Ще одне «золото» з суттєвим гандикапом Україна здобула в каное-двійці на дистанції 500 м де виступали призерки попередніх запливів Людмила Лузан та Анастасія Четверікова.

Луцька байдарочниця Марія Повх завоювала «срібло» на олімпійській дистанції 500 м – 1.56,86. Вона лише на 0,19 секунди відстала від сербки Міліци Новакович.

Байдарка-двійка у складі Марії Кічасової-Скорик і Людмили Кукліновської завоювала срібло в спринті – 39,17.

Ще одна бронза у Людмили Лузан та Анастасії Четверікової – у складі каное-двійки на дистанції 200 м (46,29).

Заключну нагороду на змаганнях здобула Марія Повх та Іван Семикін – в «байдарці-двійці, 200, мікст» (35,49).

Фото: ФКУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *