ОСТАННІ НОВИНИ

Ціни на продукти у квітні на Львівщині: що подорожчало найбільше

Вероніка Рой

|

У квітні 2021 року на Львівщині на 11% подорожчала олія та на понад 8% – маргарин. Натомість подешевшали овочі та фрукти. Про це інформує Головне управління статистики Львівщини.

У квітні 2021 року порівняно з березнем 2021 року на Львівщині ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 1,1%.

Найбільше – на 11,4% – подорожчала олія соняшникова. Ціни на маргарин, цукор, крупи ячні підвищилися на 8,7- 6,3%. Також подорожчали на 3,6-2% борошно пшеничне, м’ясо птиці та яловичини, манні крупи, вівсяні пластівці, живу і охолоджену рибу та сіль.

Водночас, фрукти подешевшали на 1,6%, овочі – на 0,8%, яйця – на 0,5%. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 0,7%, зокрема, на тютюнові вироби – на 1,3%.

У житлово-комунальній сфері подорожчали матеріали для утримання і ремонту житла – на 0,8%. Вартість комунальних послуг не змінилася.

У сфері транспорту на 3,4% збільшилася вартість транспортних послуг. Проїзд у приміському автобусі подорожчав на 7 %, у міжміському автобусі – на 2,7%. Вартість перевезень авіаційним пасажирським транспортом збільшилася на 6,6%, залізничним – на 0,7%. Паливо та мастила подорожчали на 0,4%

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *