ОСТАННІ НОВИНИ

ВООЗ визнала індійський штам COVID-19 особливо небезпечним

Юлія Осим

|

Всесвітня організація охорони здоров’я визнала індійський COVID-штам таким, що викликає глобальне занепокоєння. Попередні дослідження показують, що він поширюється значно легше, ніж решта мутацій. Про це повідомляє BBC.

На сьогодні цей вид коронавірусної інфекції зафіксований у понад 30 країнах світу.

Три інші штами – британський, африканський та бразильський – мають таке ж визначення небезпечності, відзначили в ВООЗ.

Зазначимо, що класифікація мутації коронавірусу від «варіанту, що представляє інтерес» до «варіанту, що викликає занепокоєння», якщо фіксується один з показників як-от легка передача, більш важкий перебіг хвороби, знижена нейтралізація антитілами або знижена ефективність лікування та вакцини.

Наразі дослідження індійського штаму COVID-19, який виявили минулого року, тривають. Щоб виявити, чи не відповідає він за сплеск смертності в Індії, оскільки на сьогодні місцеві лікарні та крематорії вже переповнені.

Нагадаємо, що  кількість випадків зараження коронавірусом у світі станом на ранок 11 травня становить 159 606 992, зокрема 3 317 738 летальних, одужало 137 297 983 особи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *