ОСТАННІ НОВИНИ

Серед 500 книг львівських видавництв обиратимуть найкращу

Юлія Осим

|

На Львівщині проведуть конкурс «Кращі книги Львівщини». За звання найкращої «позмагаються» 500 книг видавництв області. Усі вони мають бути видані не раніше 2019 року. Про це Львівському поратлу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Найбільше заявок подали за напрямками дитячої та художньої літератури, а також науково-популярних творів.

«Основною метою конкурсу є визначення кращих регіональних книжкових видань за їх художнім рівнем та поліграфічним виконанням, популяризації здобутків вітчизняного книговидання, стимулювання поповнення асортименту української книжкової продукції для забезпечення потреб усіх соціальних груп населення області виданнями з різних галузей знань державною мовою», – зазначають у департаменті комунікацій та внутрішньої політики ЛОДА.

Загалом у конкурсі братимуть участь 19 видавництв, що зареєстровані у Львівській області. Найбільше заявок подали видавництва «Апріорі», «Астролябія», «Свічадо», «Видавництво Старого Лева», «Літературна агенція «Піраміда».

Упродовж 30 днів Громадська експертна рада, створена як колегіальний орган при департаменті, проведе відбір книжкових видань шляхом рейтингового голосування.

Особливість цьогорічного конкурсу  – номінація «Краща книга Львівщини».  Її оберуть за кількістю балів від членів Експертної ради.

Книги, які переможуть, закуплять за кошти обласного бюджету. Частину з них передадуть культурно-просвітницьким товариствам, українським громадам за кордоном, громадським організаціям області та іншим установам для забезпечення їх читацьких потреб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *