ОСТАННІ НОВИНИ

Рада призначила міністра енергетики

Ольга Денисяка

|

Верховна Рада призначила новим міністром енергетики Германа Галущенка – віцепрезидента «Енергоатома», передає hromadske.

За відповідне рішення проголосували 305 депутатів. Відразу ж після голосування Галущенко склав присягу,

Його кандидатуру на розгляд Ради виніс прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Профільний комітет підтримав призначення Галущенка.

Посада міністра енергетики в Україні залишається вільною вже понад рік – з березня 2020 року.

З кінця минулого року виконувачем обов’язків міністра був Юрій Вітренко, а напередодні Кабмін призначив його головою правління держкомпанії «Нафтогаз».

Що відомо про Галущенка

У 2013-2014 роках був виконавчим директором із правового забезпечення держпідприємства «Національна атомна енергогенерувальна компанія «Енергоатом». У травні 2020 року уряд призначив Германа Галущенка віцепрезидентом цієї компанії. Він залишається на цій посаді й досі.

У 1995 році він закінчив Львівський державний університет за спеціальністю правознавство, отримавши диплом юриста з відзнакою. Також має диплом магістра міжнародного менеджменту Української академії зовнішньої торгівлі за фахом менеджмент зовнішньоекономічної діяльності.

Він працював у прокуратурі та Міністерстві закордонних справ. Мав досвід роботи на керівних посадах у центральних органах виконавчої влади. У різні роки обіймав посади заступника керівника департаменту секретаріату адміністрації президента України, директора департаменту судової роботи Міністерства юстиції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Герман Галущенко/Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *