ОСТАННІ НОВИНИ

Три львівські виші увійшли у ТОП-10 найкращих за показниками Scopus

Вероніка Рой

|

Три львівських університети увійшли у десятку рейтингу українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus. Рейтинг вишів оприлюднили на порталі Освіта.ua.

Результати рейтингу засновані за показниками цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їх фахівцями.

Згідно із оприлюдненим рейтингом, у ТОП-10 вишів увійшли три львівських університети. Так, третє місце посів Львівський національний університет ім. Івана Франка, на 7 місці опинився Національний університет «Львівська політехніка», а на 9 місці – Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького.

Очолив рейтинг Київський національний університет імені Т. Шевченка.

Рейтинг складений Освіта.ua за результатами проведення наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus у квітні 2021 року.Дані рейтингу актуальні станом на 19 квітня 2021 року.

Scopus – бібліографічна і реферативна база даних, а також інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Розробником і власником Scopus є видавнича корпорація Elsevier. Дані Scopus, окрім іншого, використовуються для складання деяких рейтингів провідних університетів світу, наприклад Times Higher Education або QS World University Rankings.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *