ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщі зможуть вакцинуватися сезонні працівники з України. Як записатися?

Вероніка Рой

|

Сезонні працівники з України, які на легальних підставах приїжджатимуть на роботу до Польщі, матимуть змогу вакцинуватися проти коронавірусу. Про це йдеться у відповіді пресслужби Міністерства охорони здоров’я Польщі на запит Укрінформу.

«Іноземці, які мають право на перебування в Польщі, незважаючи на те, чи це студенти, аспіранти, дипломати чи особи, які мають дозвіл на працю, повинні звернутися до свого сімейного лікаря з метою отримання електронного направлення на щеплення», – повідомили у міністерстві.

Як зазначили у польському МОЗі, лікар має дати електронне направлення на щеплення через систему (gabinet.gov.pl), де у полі «дані пацієнта» замість польського ідентифікаційного номера (PESEL) обрати «інший документ» і вписати номер закордонного паспорта українця. При щепленні цей документ треба мати із собою.

Далі зареєструватися на щеплення у Польщі можна за допомогою телефонної інфолінії 989, відправляючи смс-повідомлення SzczepimySie (вакцинуємося – ред.) на номер 664 908 556, або записуючись у пункті щеплень поблизу місця проживання.

Вакцинація іноземців у Польщі відбувається безкоштовно. Щеплення відбуватиметься згідно з графіком щеплень для відповідних вікових груп.

Зазначимо, у Польщі, за різними оцінками, перебуває понад мільйон громадян України.

Нещодавно уряд Польщі повідомив про відмову від підходу до щеплень по групах, оголосивши, що відтепер вакцинація відбуватиметься по роках народження. За новою програмою щеплень, з 26 квітня на проведення вакцинації у Польщі зможуть реєструватися люди, які народилися в 1974-1975 і подальших роках: щодня можна буде реєструвати людей, які народилися у два конкретні роки. Водночас з 7 по 9 травня можна буде реєструвати осіб, які народилися у 1994-2003 рр.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *