ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали хакера, що «полював» на дані працівників СБУ

Вероніка Рой

|

У Львові правоохоронці затримали чоловіка, який на замовлення спецслужб Росії, через шкідливе програмне забезпечення намагався викрасти персональні дані співробітників СБУ.

В управлінні СБУ Львівщини інформують, що зловмисник діяв на замовлення спецслужб РФ та фінансувався російськими кураторами через заборонену платіжну систему «Яндекс Деньги». Зловмисником виявився мешканець Львівщини.

Днями він здійснив розсилку спам-повідомлень у месенджері «WhatsАpp» на особисті номери співробітників СБ України. Вони містили посилання на сайт, що хоститься з території РФ. Після переходу на сайт відбувалося автоматичне завантаження «папки з архівом». У ній відкривався нібито список співробітників СБУ, за вбивство яких бойовики терористичних організацій «Л/ДНР» пропонують грошову винагороду.

Насправді, за висновками експертів, архівний документ містить вірус. Він надавав доступ до інформації на уражених пристроях, зокрема до log-файлів з ключами доступу до банківської системи, поштових сервісів та облікових записів соцмереж.

У прокуратурі зазначили, що зловмисника виявили у Львові. Під час проведення слідчих дій за місцем проживання чоловіка правоохоронці вилучили: комп’ютерне обладнання зі шкідливим програмним забезпеченням, 5 GSM шлюзів на 78 онлайн-каналів, мобільні пристрої та флеш-накопичувачі, майже 4 тисячі SIM-карток українських мобільних операторів.

Наразі триває досудове слідство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *