ОСТАННІ НОВИНИ

Міністр енергетики написав заяву про звільнення

|

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко написав заяву про звільнення. Про це повідомляють джерела ЕП.

За словами джерел, він вивіз особисті речі з міністерства ще два тижні тому.

За словами джерела з оточення Вітренка, про свій відхід він почав говорити ще близько двох тижнів тому.

Передбачалось, що після поїздки Вітренка з президентом Володимиром Зеленським у Катар ситуація може змінитися, але в підсумку в.о. міністра написав заяву.

Нагадаємо, що у грудні 2020 року повідомлялось, що колишній виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко отримає держоблігацій на 4 мільйони доларів строком на 5 років в рамках «мирової» угоди з «Нафтогазом» щодо виплати йому премії та уникнення конфлікту інтересів перед призначенням в уряд.

На засіданні 17 грудня Верховна Рада не підтримала призначення колишнього виконавчого директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єр-міністра – міністра енергетики.

21 грудня 2020 року Кабмін на позачерговому засіданні призначив Юрія Вітренка першим заступником міністра енергетики – на нього також поклали тимчасове виконання обов’язків міністра.

28 січня Юрія Вітренка з другої спроби не призначили першим віцепрем’єр-міністром енергетики.

23 лютого Верховна Рада схвалила законопроєкт №4531 про відновлення конкурсів на зайняття посад держслужби – з урахуванням пропозицій президента Володимира Зеленського, який пропонував розширити повноваження в.о. міністрів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *