ОСТАННІ НОВИНИ

У Дубаї затримали 11 українок, які знялися у відеоролику оголеними

Вероніка Рой

|

У Дубаї, що в Об’єднаних Арабських Еміратах, правоохоронці затримали 40 людей за створення відеоролика, на якому оголені дівчата стоять на балконі хмарочоса. За попередніми даними, у переліку затриманих є 11 українок. Про це повідомляє Громадське із посиланням на Міністерство закордонних справ України.

У відомстві розповіли, що 3 квітня поліція затримала групу людей «за порушення норм суспільної моралі».

В МЗС зазначили, що для забезпечення прав українок та з’ясування усіх обставин справи українське консульство в Дубаї взаємодіє із місцевими правоохоронцями. Крім того, 6 квітня український консул має відвідати затриманих.

ЗМІ повідомляють, що серед затриманих є білоруски. Як пише УП з посиланням на російські ЗМІ, у генконсульстві Росії заявили, що серед затриманих дівчат росіянок не було. Однак організатор фотосесії – громадянин Росії, щодо нього ведеться розслідування.

Моделям загрожує до 6 місяців позбавлення волі, а організатору створення відео – до 1,5 року. Крім того, їх можуть зобов’язати сплатити штраф у приблизно 36 тисяч гривень для дівчат, а також 360 тисяч гривень – для організатора зйомки.

Водночас у російському генконсульстві не виключили, що через настання священного для мусульман місяця Рамадан моделей можуть помилувати.

У BBC Україна інформують, що вОАЕ багато законів базуються на нормах шаріату і є дуже суворими. Раніше людей відправляли до в’язниці за публічні прояви почуттів. Будь-які прояви статевих стосунків, обіймів та поцілунків є забороненими.

Будь-яка людина, яка живе в ОАЕ або відвідує ОАЕ, має дотримуватися законів цієї країни. Для туристів не існує винятків.

У публічних місцях чоловікам та жінкам, незалежно від їхнього сімейного стану, не можна палити і вживати нецензурні слова. Також жорсткі правила стосуються зовнішнього вигляду.

Одяг має бути стриманим і закривати більшу частину тіла. Жінкам в ОАЕ рекомендують не носити міні-спідниці, декольте та сукні, які просвічуються. Купальники дозволені тільки на пляжі, суворо заборонено на пляжі бути топлес і тим більше заборонено з’являтися оголеними.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *