ОСТАННІ НОВИНИ

На Місяці збудують дослідницьку станцію, спроєктовану українцями

Юлія Осим

|

На Місяці з’явиться дослідницька станція, яку збудують за проєктом українських розробників. Європейська Космічна Агенція (ESA) обрала роботу українців пріоритетною. Навіть дозволила розмістити поруч зі своїм стягом український прапор. Про перемогу повідомив один з розробників Дмитро Аранчій у Facebook.

Ще у 2018 році команда увійшла у десятку кращих проєктантів станції на Місяці. Раніше вони також пропонували реалізувати проєкт двом найбільш амбітним космічним державам, США та Китаю. Проте днями команда отримала відповідь від ESA про те, що їх проєкт обрано з-поміж 13 пропозицій пріорітетним до реалізації.

«Вибір саме нашої пропозиції представники Агенції пояснили тим, що у CERNі дослідники знаходяться на завершальній стадії опануванні контрольованого ядерного синтезу, під який і заточений наш проєкт, оскільки передбачає видобуток, використання та експорт на Землю такого необхідного інгредієнта як Гелій3 (He3)», – розповів Дмитро Арчій.

Він додав, що імплементація модульної частини на Землі має початися у 2022 році. До 2024 року має завершитися підготовка вантажу та матеріалів включно з будівельними роботами та сама добудова ракети. До слова, між SpaceX та українським Зенітом європейці обрали останній варіант.

«Нарешті плани КБ Південне, на якому ми були торік після виграшу в українському відборі в NASA Space App Challenge з побудови найвантажопідйомнішого українського космічного апарату набули реальних форм», – додав Дмитро Арчій.

Фото Дмитра Арчія

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *