ОСТАННІ НОВИНИ

Житель Бродів знайшов бідон з повстанськими документами

Вероніка Рой

|

Мешканець Бродів знайшов бідон з літературою ОУН та УПА періоду 1940-1950 років. Знахідку передадуть фахівцям «Тюрми на Лонцького» у Львові, котрі займуться збереженням і консервацією документів. Про це інформує Історична спадщина Бродів.

У бідоні, котрий знайшов житель Бродів, знаходилася переважно ідеологічна література, листівки, агітки, а також повстанський звіт, щоденник 1950 р. тощо. Щодо хронологічних рамок матеріалів, то попередньо це період 1948 – березня 1951 р.

«Особливо вражає знахідка кількох світлин (чоловіка, трьох дівчат чи жінок і фото дитини), які, очевидно, повстанець носив при собі. На одному документі зазначено псевдопідпільника – «Степко», який, правдоподібно мав відношення до сховку цього архіву. За попередніми даними, мова йде про матеріали Лопатинського районного проводу ОУН», – мовиться у повідомленні.

Натисніть на зображення для його збільшення

Бідон, в якому були документи, проржавів у кількох місцях, внаслідок чого документи замокли. На даний час проведено переговори з керівництвом Національного музею «Тюрма на Лонцького», працівники якого мають досвід роботи з такого роду документами, їх збереженням і консервацією. Матеріали будуть передані фахівцям у м. Львів,  а після їх консервації, оцифрування їх представлять на виставці у Бродівському історико-краєзнавчому музеї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: історична спадщина Бродів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *