ОСТАННІ НОВИНИ

Суд звільнив від відповідальності фігуранта розслідування про «Укроборонпром»

Андрій Котенський

|

Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності та закрив справу стосовно колишнього працівника державного концерну «Укроборонпром» Віталія Жукова, якого підозрювали в хабарництві, пише Громадське.

Так, у п’ятницю, 26 березня, колегія суддів задовольнила клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Антикорупційний суд звільнив Жукова від відповідальності через закінчення строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Віталія Жукова підозрювали у пропозиції та наданні хабаря у розмірі 950 тисяч грн. Кошти нібито дісталися людині, яка погодилася вплинути на прийняття рішення кимось іншим, уповноваженим на виконання функцій держави.

Як відомо, у лютому 2019 року журналісти з проєкту Bihus.info опублікували масштабне розслідування щодо розкрадання в оборонному комплексі України. За оцінкою розслідувачів, сума, яку заробили на схемі розкрадачі, — щонайменше 250 мільйонів гривень.

Як стверджують журналісти, до схеми причетний Ігор Гладковський, син заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони Олега Гладковського.

Гладковському-молодшому вручили підозру. Його підозрюють в одержанні майже 1 млн грн хабаря

За інформацією журналістів, Ігор Гладковський у 2015 році разом із друзями організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. За корупційною схемою, державні оборонні підприємства переплачували за товар у кілька разів, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

Другим учасником схеми, окрім Ігоря Гладковського, був його друг Віталій Жуков. Він працював в «Укроборонпромі», звідки звільнився у 2014 році, перейшовши в приватний сектор. За даними журналістів, він відповідав за «оформлення документів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *