ОСТАННІ НОВИНИ

Друкарню в центрі Львова перебудують в апарт-готель

Наталя Дуляба

|

Будівлю старої друкарні на вул. Пекарській, 11-А реконструюють у 7-поверховий апарт-готель. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міськради у п’ятницю, 19 березня, передає Львівівський портал.

Містобудівні умови та обмеження отримало ТзОВ «Друкарня на Пекарській». Підприємству погодили реконструкцію з надбудовою нежитлової будівлі на вул. Пекарській, 11-А під апарт-готель.

Йдеться про 5-поверхову будівлю колишньої друкарні, яка розташована дещо вглибині вул. Пекарської. Сама споруда є у занедбаному стані, тому її відновлять, добудують два додаткові поверхи, а із внутрішнього боку на верхіх поверхах облаштують скляні балкони панорамного типу.


Реконструкцію вестимуть в межах історичного ареалу Львова, де діють обмеження щодо висоти будівель. Втім своїм рішенням виконком встановив, що висота майбутнього готелю не повинна перевищувати 30,4 м.

Зазначимо, що на минулому засіданні 12 березня членів виконкому турбувало питання пожежної безпеки майбутнього апарт-готелю та парковки. Зокрема, вони висловлювали сумніви щодо заїзду пожежної машини.

Як розповів очільник ДСНС Львівщини Юрій Кагітін, на місці попрацювали рятувальники, тож з’ясувалось, що їхня техніка таки має змогу потрапити на територію майбутнього готелю із боку вул. Пекарської, і з боку вул. Римлянина.

Щодо парковки, то ТзОВ «Друкарня на Пекарській» збирається орендувати близько десятка паркомісць в ЛКП «Львівавтодор». Також мерія планує підписати із забудовником меморандум, аби зобов’язати його напрацювати протипожежну концепцію апарт-готелю.

Як пишуть Наші гроші.Львів, до проєкту мала низку зауважень архітектурно-містобудівна рада, зокрема й щодо висоти у 30 м, адже такі показники не відповідають встановленим нормам. Втім зрештою містобудівний розрахунок таки погодили.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Друкарня на Пекарській» є новоствореним підприємством дата реєстрації якого вказана 25 серпня 2020 року. Підприємство займається виробництвом бетонних розчинів.

Засновниками фірми є киянин Ярослав Якимець (65%), львів’янка Христина Тимчук (20%) та АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Магістрат інвест» (15%). Співвласниками останнього є бізнесмени Василь Денека та Володимир Феник, які володіють будівельною компанією «Глобус».

Додамо, що саме приміщення друкарні на вул. Пекарській, 11-А були власністю Львівської облради, але у 2017 році вона їх продала за 10 млн грн.

Згодом на друкарню суд наклав арешт у межах кримінального провадження через підозри в продажі за заниженою вартістю, оскільки стартова ціна перевищувала 20 млн грн. Натомість на сайтах з продажу нерухомості приватизовану друкарню виставили на продаж за 1,6 млн доларів, тобто вчетверо дорожче.

Арешт на приміщення на Пекарській скасували в березні 2020 року. Втім у грудні суд продовжив термін досудового розслідування до 7 червня 2021 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *