ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські гірники у Києві вимагають погасити борги із зарплати

Андрій Котенський

|

Під стінами Верховної Ради відбувається акція протесту гірників Львівщини з вимогою розрахуватися з зарплатними боргами та стабілізувати роботу державного підприємства «Львіввугілля». Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників України, нардеп Михайло Волинець.

До гірників Львівщини, які зранку приїхали на Банкову, вийшла заступниця керівника Офісу президента Юлія Свириденко. Вона пообіцяла працівникам ДП «Львіввугілля» передати вимоги президенту, сприяти вирішенню проблеми із виплатою зарплатної заборгованості та роботи підприємства.

Після цього гірники продовжили протести під стінами Парламенту.

«Делегація від шахтарів Львівщини, які зараз протестують біля Верховної Ради, прийшла на перемовини до Міністерства енергетики України», – повідомив Михайло Волинець.

У ДП «Львіввугілля» повідомили, що 15-16 березня на рахунки поступили кошти від реалізації вугільної продукції. Їх скеровано на виплату боргів. Зокрема гірникам вдалося погасити 32% заробітної плати за лютий 2021 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото, відео: Михайло Волинець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *