ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ оплатило лікування для 5-місячного малюка з рідкісним захворюванням крові

Вероніка Рой

|

Міністерство охорони здоров’я здійснило повну передоплату у розмірі 145 тисяч євро за проведення трансплантації кісткового мозку 5-місячному Олексію Олексину в університетській клініці м. Верона. Про це інформує благодійний фонд «Крила надії».

Зазначимо, у 5-місячного хлопчика діагностували рідкісне захворювання крові – гемофагоцитарний лімфогістіоцитоз. Дитині негайно потрібно провести специфічну таргетну терапію та пересадку кісткового мозку. Єдина клініка у світі, що зможе це забезпечити – Університетська клініка Верони та професор Сімоне Чезаро, який займається лікуванням саме такої патології.

Наразі на рахунки фонду для Олексійка зібрано 1 846 918,86 грн. З цих коштів буде оплачено переїзд хлопчика в спеціально обладнаному реанімобілі до клініки у Вероні. Решту суми благодійники резервуються за Олексійком до завершення проходження таргетної терапії. Кошти, які не будуть використані, скеруються на програму допомоги онкохворим дітям і розвиток дитячої трансплантології у Львові.

«Олексійко з мамою готуються до поїздки в Італію, де на них вже очікує професор Сімоне Чезаре з колегами, щоб невідкладно розпочати лікування.  Попереду в Олексійка складне та тривале лікування. Малюк лише починає свій шлях до одужання, проте надважливо, що завдяки усім вам він отримав свій єдиний шанс на життя. І це неймовірно!», – інформують благодійники.

Звіт про збір на лікування Олексійка за посиланням. Його оновлюватимуть по мірі використання коштів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *