ОСТАННІ НОВИНИ

Дитячий омбудсмен звернувся до поліції через «роман» 8-річної моделі із 13-річним блогером

Вероніка Рой

|

Уповноважений президента з прав дітей Микола Кулеба звернувся до правоохоронних органів через поширення у соцмережах інформації про «роман» юних блогерів. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, правоохоронці після встановлення фактів мають з’ясувати, чи є підстави для притягнення до відповідальності батьків або інших осіб, які можуть бути причетні до виготовлення такого контенту.

«Два дні тому я отримав повідомлення про «юних блогерів» (хлопчик – 13 років, дівчинка – 8 років), в соціальних мережах яких розміщені фото і відео, які можуть негативно вплинути на психоемоційний розвиток дітей та мати руйнівний вплив на багатомільйонну аудиторію інших дітей. Я одразу звернувся МВС, Генпрокуратури, кіберполіції, соціальних служб для встановлення фактів та відповідного реагування», – написав Микола Кулеба.

Зазначимо, мова йде про скандал довкола «роману» 8-річної Мілани Маханець та 13-річного блогера Павла Пая. У соціальних мережах діти публікують фото, де вони обіймаються, тримаються за руки, цілуються та разом сплять.

Такий контент, на думку дитячого омбудсмена, є неприпустим та таким, що порушує права дітей.

«Це сексуалізує образ дитини та може призвести до втягнення тисяч дітей до сексуального насильства та експлуатації. Для мене такий контент – аморальний та провокативний. Сьогодні соціальні мережі заполонили все життя наших дітей. І ми багато говоримо про онлайн-безпеку дітей і як зробити так, щоб діти там проводили час якісно – розвивалися, навчалися, розуміли ризики спілкування в соціальних мережах. Але, на жаль, деякі батьки можуть самі наражати на небезпеку власних дітей», – наголошує Уповноважений президента з прав дітей.

Він вважає, що держава і суспільство має категорично відреагувати щодо недопущення таких випадків в майбутньому. Інакше, на його переконання, наслідки можуть бути руйнівними для цілого покоління.

«Це природно для дітей – копіювати поведінку інших і намагатися довести, що вони дорослі. Досить часто вони обирають оманливий шлях, щоб цього досягнути. Діти не можуть критично оцінити наслідки такої поведінки.Дуже прошу батьків бути мудрими та уважними до того, в яких соціальних мережах спілкуються ваші діти, що вони публікують, за ким спостерігають. Хто є їхніми «кумирами». Від цього впливу залежить, якими вони будуть сформовані, і все їх подальше життя», – додав Микола Кулеба.

Як інформує УНІАН, мама дівчинки Дарина Маханець каже, що у дітей дійсно любов і радить «недоброзичливцям» не втручатися: «це їхнє життя, вони розберуться».

Додамо, у Мілани 482 тисячі підписників в Instagram, у Паші – майже 32 тисячі. Популярними діти стали через соцмережу Like: там у дівчинки майже 6 мільйонів фоловерів, у хлопця – півмільйона.

Мілана – модель. Дівчинка знімається для брендів дитячого одягу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *