ОСТАННІ НОВИНИ

Смертельна ДТП з легковиком і вантажівкою біля Жовкви: винуватець не відбуватиме покарання

Юлія Осим

|

Жовківський раойннй суд звільнив від відбування покарання 27-річного водія Volkswagen Passat, який спричинив смертельну аварію з вантажівкою поблизу Жовкви. Винуватцю призначили три роки іспитового терміну. Про це пише Zaxid.net.

Аварія сталася 22 серпня минулого року. Тоді 27-річний водій автівки Volkswagen Passat їхав по трасі Тернопіль – Львів – Рава-Руська та поблизу села Смереків, біля Жовкви, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з вантажівкою. Унаслідок аварії загинула пасажирка Volkswagen Passat, 46-річна жителька села В’язова. За кермом фури був громадянин Туреччини.

Зазначається, що в суді обвинувачений повністю визнав свою вину. За його словами, того дня він повертався додому разом із колегою після нічної зміни на хлібокомбінаті, де працював. Був втомлений і на момент зіткнення з фурою заснув, тому обставин ДТП не пам’ятає.

Після аварії водій виплатив родичам загиблої 30 тис. грн моральної компенсації. Рідні жінки попросили суворо його не карати.

Відтак, суд врахував обставини та визнав 27-річного чоловіка винним за ч. 2 ст. 286 ККУ, призначивши йому 5 років позбавлення волі, втім від відбування покарання його звільнив. Упродовж трьох років він має періодично з’являтися до органів державної пенітенціарної служби та повідомляти про зміну місця проживання чи роботи. Крім цього, він має сплатити 5,7 тис. грн судових витрат. На це рішення родичі загиблої протягом 30 днів ще можуть подати апеляцію.

Фото Нацполіції Львівщини

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *