У Греції – сутички через свавілля поліції

Андрій Котенський

|

Район Неа-Смірні, що в 5 кілометрах від Афін, у вівторок ввечері на кілька годин перетворився на зону бойових дій через зіткнення кількох сотень людей із поліцією. Про це повідомляє Європейська правда.

Все почалося із мирної акції протесту, в якій взяли участь близько 5000 людей, які вийшли на вулиці на знак протесту проти насильства поліції після появи в неділю відео, на якому видно, як офіцери побили чоловіка в Неа-Смірні.

Увечері близько 800 осіб влаштували сутички із поліцією, закидували їх з петардами та камінням, підпалювали смітники та пошкодили кілька машин.

Грецька влада також повідомила, що вони також жорстоко побили поліцейського, завдавши йому серйозних травм. Кілька колег створили навколо нього коло з мотоциклів, щоб захистити його, поки не приїхала швидка допомога.

Також поліція заявила, що знайшла рюкзак із бензиновими бомбами та петардами у сусідньому районі Неос-Космос.

Раніше прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс звинуватив основну опозиційну СИРІЗУ в закликах до акцій протесту, що підриває заходи щодо обмеження розповсюдження коронавірусу.

«Офіційний заклик СИРІЗИ до участі в мітингах протестів громадян у розпал пандемії є актом великої безвідповідальності», – сказав Міцотакіс.

СИРІЗА у відповідь заявила, що прем’єр-міністр перебуває у стані «паніки через некомпетентність свого уряду».

Тим часом протистояння між урядом та СИРІЗОЮ щодо питання насильства поліції продовжиться в парламенті в п’ятницю, де Міцотакіс відповідатиме на відповідний запит лідера СИРІЗИ і колишнього прем’єра Алексіса Ципраса.

Уряд звинуватив СІРИЗУ в політизації інциденту побиття силовиками людини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *