ОСТАННІ НОВИНИ

Білоруська опозиція випустила фільм про статки Лукашенка

Ольга Денисяка

|

Опозиційний білоруський Youtube-канал NEXTA опублікував фільм «Лукашенко. Золоте дно» про статки самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Про це з посиланням на білоруську службу Радіо Свобода, пише УП.

У фільмі розповідається про численні резиденції Лукашенка – як офіційні, так і «подаровані» близькими бізнесменами.

Також описаний автопарк, який він використовує, з автомобілями за сотні тисяч і навіть мільйони доларів, включаючи ретро-автомобілі.

Окремий фрагмент фільму стосується авіапарку – кілька літаків і вертоліт, на яких Лукашенко минулого року літав над протестним Мінськом.

За словами авторів стрічки, з 2014 року Євросоюз виділив білоруській владі 4 мільярди євро, значна частина яких пішла на особисті потреби Лукашенка.

У фільмі перераховані білоруські та зарубіжні бізнесмени – Михайло Гуцерієв, Ігор Макаров, Олексій Олексин, Павло Топузідіс, брати Каричі, які отримують ексклюзивні умови ведення бізнесу в обмін на цінні «подарунки» Лукашенку.

Переглянути фільм можна за цим посиланням.

Нагадаємо, 5 березня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав своїм єдиним палацом рідний дім, де він виріс, а інших, за його словами, не має.

У лютому вийшло розслідування, в якому йшлося, що оточення Лукашенка захопило ринок сигарет і заробляє мільярди на росіянах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *