ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики за 15 хвилин реанімували чоловіка, що перебував у стані клінічної смерті

Вероніка Рой

|

Медики Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф врятували чоловіка, який перебував у стані клінічної смерті. Бригада лікарів реанімувала чоловіка протягом 15 хвилин вдома у хворого та оперативно довезла його до лікарні. Про це йдеться на Facebook-сторінці Центру.

Випадок трапився, коли бригада поверталася із попереднього виклику.

«Отримали виклик: стан після судом, чоловік 30 років. Коли приїхали на місце виклику, то й не підозрювали, що нас чекає. В під’їзді нашу бригаду зустріла перелякана сестра потерпілого, сказала, що він не дихає. Чоловік лежав на кухонному кутку, у нього були відсутні дихання, пульс, розширені зіниці, які не реагували на світло. Були встановлені ознаки клінічної смерті. Ми переклали його на підлогу й негайно розпочали реанімаційні заходи.  На моніторі дефібрилятора була безпульсова електрична активність, ритм, який не підлягає дефібриляції. Тому ми проводили по протоколу реанімацію недефібриляційного ритму з введенням кожних три хвилини адреналіну і непрямим масажем серця, штучною вентиляцією легень», – говорить лікар медицини невідкладних станів підстанції № 4 станції «Львів» Маріанна Купранець.

За її словами, на 15-ій хвилині реанімації у чоловіка з’явилось поодиноке дихання і пульс.

«Прийняли рішення везти чоловіка до реанімації. Повідомили центральну диспетчерську, що за життєвими показами ми повеземо його у 8-му лікарню, бо мали б везти у лікарню швидкої медичної допомоги, проте це інший кінець міста, а часу у нас обмаль. Тож попросили диспетчерів, аби вони повідомили 8-му лікарню, що ми веземо чоловіка в тяжкому стані. За якихось 3-4 хвилини наш водій домчав до місця призначення. Там нас уже зустрічала реанімаційна бригада у повному складі», – каже Маріанна Купранець.

Лікар медицини невідкладних станів Ліля Сирота зауважує, що алгоритм порятунку відпрацьований бездоганно.

«Медики встановили діагноз клінічна смерть, виконали алгоритм оцінки стану пацієнта і приступили до реанімаційних заходів», – додає лікарка.

У склад бригади входили: лікар Маріанна Купранець, фельдшер Уляна Ярина, лікар-інтерн Аліна Ярощук та водій Степан Гудза.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: Центр екстреної медичної допомоги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *