ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє львів’ян здобули золоті медалі на чемпіонаті України з плавання

Вероніка Рой

|

Двоє львів’ян Марія Городня та Георгій Лукашев стали чемпіонами України з плавання, що проходить у Харкові. Про це інформує відділення НОК у Львівській області.

В перший змагальний день,6 березня, чемпіонкою України з плавання на дистанції 400 метрів вільним стилем серед жінок стала 15-річна Марія Городня. Її час – 4:23.58 і це майже на півтора секунди швидше, ніж у срібної призерки – киянки Надії Фісенко.

Також «золото» чемпіонату України здобув 16-річний львівський плавець Георгій Лукашев. Хлопець змагався на 400 м комплексним плаванням серед чоловіків.

Більшість дистанції лідирував Максим Голубничий з Харківщини, а Георгій плив другим. Перед стометрівкою вільним стилем львів’янин поступався суперникові 1.16 секунди, але на останньому відрізку запливу таки зумів випередити і Голубничого, і Микиту Дорогова з Одещини, який посів друге місце і склав на фінішу Лукашеву дуже серйозну конкуренцію. В підсумку львів’янин переміг з часом 4:23.68, а одесит приплив на 0.23 секунди пізніше.

Варто зауважити, що цей результат дозволив Георгію Лукашеву виконати норматив на юніорський чемпіонат Європи.

Також 16-річний Георгій Лукашев здобув «бронзу» у запливі на 200 метрів батерфляєм. Його час – 2:01.00 і він виконав норматив для участі у юніорському чемпіонаті Європи. В попередньому запливі Георгій проплив ще швидше – за 2:00.30. Це був другий результат серед учасників).

Обох наших спортсменів тренують Андрій Шиманський і Андрій Копетчак.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *