ОСТАННІ НОВИНИ

Михайло Радуцький: «Побічні ефекти, які фіксують у 5-7% вакцинованих від Covid, доволі стандартні»

Вероніка Рой

|

Голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я нації Михайло Радуцький про вакцинацію від коронавірусної інфекції в Україні:

«…Від ускладнень коронавірусної хвороби у нас щодня помирає в середньому 150-200 людей. І припинити цю страшну статистику зможе лише вакцинація.

Наразі вакциновано трохи більше 5 тисяч медиків. Жодного випадку анафілактичного шоку або інших важких ускладнень. Побічні ефекти, які фіксуються у 5-7% вакцинованих, доволі стандартні. Як і при будь-якому щепленні – почервоніння або поява папул у місці ін’єкції, незначне підвищення температури.

Сьогодні (2 березня, – ред.) Канада затвердила до екстреного медичного використання вакцину і замовила 2 млн доз вакцин AstreZeneca з того самого заводу в Індії.

Але українці історично звикли не довіряти офіційній інформації. Тому безвідповідальна поведінка політиків зриває плани з вакцинації. МОЗ обіцяє збільшити кількість вакцинованих до 10-15 тисяч щодня. Але нам потрібно рухатись вдесятеро швидше, щоб на кінець року вакцинувались принаймні 10 мільйонів українців. Інакше восени будемо мати чергову хвилю коронавірусу, і доведеться знову запроваджувати більш суворі карантинні обмеження. У той час, коли інші країни повернуться до нормального життя.

Ще місяць тому пропонували МОЗ розробити інформаційну кампанію щодо пропаганди вакцинації. Почати системно працювати з населенням, сформувати пул лідерів суспільної думки, які зможуть пройти щеплення у першій хвилі. Давати людям оперативну та об’єктивну інформацію для того, щоб припинити розповсюдження пліток та фейків».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *