ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині планують створити сім станцій «швидкої»

Вероніка Рой

|

У Львівській області планується створення 7 нових станцій екстреної медичної допомоги. Про це розповів директор Центру екстреної медичної допомоги Андрій Васько, передає пресслужба Львівської облради.

Нові станції мають відкрити у Львові, Буську,Стрию, Самборі, Дрогобичі, Новояворівську, Червонограді.

«Нарешті ми вийшли на рівень обговорення оновленої структури Центру з поділом обласної станції на 6 районних станцій та станцію Львів. Це питання піднімалось в різні часи практично усіма попередніми керівниками Центру. На часі його втілити у життя», – зазначив Андрій Васько.

За його словами, до їх складу за територіальним принципом увійдуть усі нинішні підстанції та пункти базування. Приблизний географічний поділ, як нових 7 районів області. Станційні логістичні та адміністративні потужності будуть розміщені на базі наших 6 багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування (БЛІЛ) в районах області та на території 2 БЛІЛ у Львові. Додатково планують відкривати ще 2 підстанції у Львові та 2 пункти тимчасового базування «швидкої».

Андрій Васько наголосив, що така структура дасть кращу координацію і контроль роботи на місцях, в тому числі й за використанням ресурсів, ефективну логістику, кращу комунікацію з ОМС на місцях, запуск електронного документообігу, можливість контролю якості, кращу комунікацію з персоналом на місцях.

Нагадаємо, що з 1 січня почала діяти урядова постанова, згідно з якою бригада екстреної служби до пацієнта повинна прибути до пацієнта у критичному стані не пізніше 10 хв. Більше про те, до кого бригада приїде швидше, а кому доведеться зачекати, читайте.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *