ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прийме 100 пацієнтів з COVID із Івано-Франківська

Вероніка Рой

|

Львів надасть 100 ліжкомісць для хворих на COVID-19 із Івано-Франківська. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«Сьогодні провели нараду з головними лікарями львівських лікарень, які лікують хворих на коронавірус. Ми готові прийняти до себе 100 пацієнтів з сусідньої області.  Щойно повідомив про це міського голову Руслан Марцінків та головного санітарного лікаря Віктор Ляшко, які в цей час проводять засідання комісії з надзвичайних ситуацій», – зазначив мер.

За його словами, сьогодні у Львові є 1300 ліжок, 217 із них зараз зайняті хворими на коронавірус.

«Порадившись із лікарями і усвідомлюючи, що ми не можемо спрогнозувати те, що чекає нас, було ухвалено рішення про 100 ліжок. Це той додатковий резерв, який можемо надати без ризику для львівських хворих.  Є ще питання транспортування пацієнтів з Івано-Франківська. Але думаю, спільно знайдемо рішення для цієї ситуації», – додав Садовий.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Максим Козицький зазначив, що лікарні Львівщини вже прийняли 7 хворих з коронавірусом із сусідньої області.

«Ми не те, що готові допомогти Івано-Франківській області і прийняти у себе пацієнтів хворих на COVID-19. Ми це вже робимо другий день. Семеро осіб вже госпіталізовані з Надвірнянського та Івано-Франківського районів. В дорозі ще троє людей їде на Львівщину», – повідомив він.

Зазначимо, в Івано-Франківській області спостерігається надзвичайно високий рівень захворюваності. У багатьох населених пунктах Прикарпаття заповненість ліжко-місць – понад 90%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *