ОСТАННІ НОВИНИ

Роботою МОЗ у боротьбі з COVID не задоволені понад 60% українців, – опитування

Вероніка Рой

|

Діяльністю Міністерства охорони здоров’я у боротьбі з пандемією коронавірусу не задоволені 65% українців. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Соціологи зазначають, що за останні кілька місяців рівень задоволеності роботою органів влади у сфері боротьби з епідемією підвищився. Зокрема, 39% опитаних задоволені діяльністю президента у боротьбі з епідемією коронавірусу, проте 57% – не задоволені. Тим, як справляється з пандемією Міністерство охорони здоров’я, задоволені 33%, не задоволені – 65%.

Діяльністю Міністерства внутрішніх справ у боротьбі з COVID задоволені 29%, натомість не задоволені – 61%. Діяльністю Кабінету Міністрів задоволені 25%, не задоволені – 69%, а роботою Верховної Ради задоволені 20%, не задоволені – 75%.

Загалом, як показує опитування, 57% українців вважають оптимальними заходи, запроваджені владою щодо боротьби із коронавірусом.

«21% вважають їх надто м’якими (найбільше серед старшого покоління), 9% – навпаки надто жорсткими (молодь та середній вік). За останні кілька місяців спостерігається зростання кількості тих, хто оцінює заходи по боротьбі з епідемією як оптимальні», – додають соціологи.

Опитування було проведене з 6 по 8 лютого 2021 року. Його проводили серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Було опитано 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *