ОСТАННІ НОВИНИ

Україна – на 34-му місці в Європі за смертністю від COVID-19, – Степанов

Вероніка Рой

|

Україна перебуває на 34-му місці в Європі за рівнем смертності від COVID-19 на один мільйон населення. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов 9 лютого під час брифінгу.

За його словами, в Україні захворюваність COVID йде на спад.

«Захворюваність на COVID-19 йде на спад. Мінус 6% за показником нових захворювань. Упродовж першого тижня грудня було 89 тис нових хворих, позаминулого тижня – 27 157, а за минулий тиждень було виявлено 25 505 випадків захворювання на COVID-19. Упродовж першого тижня грудня у лікарнях знаходилося 28 тис пацієнтів, які потребували постійної медичної допомоги. За минулий тиждень лютого кількість пацієнтів, які перебували в лікарнях становить 17 911», – цитує пресслужба МОЗ Степанова.

Він зазначає, що, згідно міжнародної статистики перебігу пандемії – Україна залишається на 34 місці в Європі за рівнем смертності на 1 мільйон населення.

«В Україні в 3 рази менша смертність, ніж у Великобританії, в 2 рази менша смертність, ніж у Франції. Це результат багаторівневої стратегії боротьби з COVID-19 в Україні», – додав Степанов.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 8 лютого, коронавірусну хворобу виявили у 2 656 людей. Також 8 865 пацієнтів одужали, а 127 – померли від ускладнень. Від початку пандемії в Україні коронавірус виявили в 1 249 646 людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *