ОСТАННІ НОВИНИ

Українці сказали, як ставляться до обслуговування українською

Юлія Осим

|

Обслуговування українською мовою підтримують більше 60% українців. Натомість не підтримують 34% громадян. Ще понад 4% не визначилися зі своєю думкою. Про це йдеться у результатах опитування Київського міжнародного інституту соціології.

 

Найбільше прихильників «за» обслуговування українською серед жителів Заходу і Центру – відповідно, 79,4% та 66,2%. Найменше підтримки у жителів Сходу – 38,8% тоді як 55,8% не підтримують. На Півдні 49% підтримують, а 46,2% – не підтримують. На Донбасі кількість тих, хто проголосував за обслуговування українською мовою, становить 59,5%, а тих, хто проти – 32,1%.

Стосовно опитування на Донбасі, зазначають у КМІС, треба врахувати, що серед 1205 опитаних лише 84 особи – тамтешні мешканці. Оскільки опитування проводилося лише на контрольованій Україною частині Донбасу.

 

Зазначимо, що опитування проводив КМІС з 27 січня до 1 лютого. Методом особистого інтерв’ю з використанням планшетів (САРІ) опитано 1205 респондентів, що мешкають у 86 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує: 2,9% — для показників, близьких до 50%, 2,5% — для показників, близьких до 25%, 1,9% — для показників, близьких до 12%, 1,3% — для показників, близьких до 5%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *