ОСТАННІ НОВИНИ

Через сильний вітер понад 50 населених пунктів на Львівщині залишилися без світла

Вероніка Рой

|

На Львівщині через сильні пориви вітру без електроенергії залишилися 53 населених пункти. Наслідки негоди вже ліквідовують працівники ПрАТ «Львівобленерго». Про це інформує пресслужба відомства.

 

Так, станом на 15:00 год. 25 січня внаслідок негоди знеструмлені 10 ліній електропередачі повністю та 5 частково. Відтак без електропостачання залишився 41 населений пункт повністю та 12 частково у Мостиському, Старосамбірському, Самбірському, Турківському та Радехівському районах.

Наслідки стихії ліквідовують 17 аварійних бригад у складі 56 працівників ПрАТ «Львівобленерго», а також задіяно 25 одиниць техніки.

Зазначимо, на Львівщині очікуються пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, місцями налипання мокрого снігу. У випадку, якщо негода пошкодила електромережі:

  • Не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше восьми метрів — це смертельно небезпечно.
  • Організуйте охорону місця обриву проводу, щоб туди ніхто не потрапив, до приїзду оперативно-виїзної бригади ПрАТ «Львівобленерго».
  • Важливо: якщо з тих чи інших причин людина опинилась ближче, ніж на 8 метрів до обірваного проводу, необхідно відходити на безпечну відстань «гусячим кроком» — зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками.
  • Терміново зателефонуйте на номер 0-800-30-15-68 і повідомте про ситуацію. Телефон працює цілодобово, дзвінки безкоштовні.

Також повідомлення про пошкодження електромереж можна залишити на сторінці у Facebook «Гаряча лінія «Львівобленерго» та на сайті «Львівобленерго» у розділі «Чому немає світла».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *