ОСТАННІ НОВИНИ

Нові дороги в Україні хочуть будувати за кошти інвесторів

Наталя Дуляба

|

Кабмін схвалив зміни до Бюджетного кодексу, які дозволять залучати приватних інвесторів до будівництва доріг в Україні. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

 

У 2021 році міністерство інфраструктури береться залучати приватних інвесторів до інвестиційних проєктів, зокрема й до будівництва доріг.

«Залучення приватних партнерів дозволяє швидше та більш якісно відбудувати інфраструктуру, оскільки партнерство – це не тільки залучення коштів, але й додатковий досвід та відповідальність», – відзначив Владислав Криклій.

Так, крок до залучення інвесторів до будівництва доріг в Україні вже зробив Кабмін, схваливши відповідні зміни до Бюджетного кодексу. Тепер те ж має зробити й Верховна Рада. Лише після цього міністерство інфраструктури зможе розпочати пошуки інвесторів для будівництва доріг.

«Зміни, якщо їх підтримає Верховна Рада, дадуть змогу вже цього року розпочати роботу над першимишістьма пілотними ділянками доріг загальною протяжністю 1400 км, провести тендер та залучити найкращого приватного партнера, та, відповідно, повернути приватному партнеру інвестиції протягом 20-30 років», – пояснив Владислав Криклій.

При цьому нові дороги залишатимуться безкоштовними для водіїв. А платежі інвестору залежатимуть від дотримання ним стандартів якості будівництва чи реконструкції, від якості обслуговування дороги та всіх встановлених стандартів.

Таким чином за чотири роки коштом держбюджету і завдяки проєктам державно-приватного партнерства в міністерстві інфраструктури хочуть віновити всі дороги державного значення.

Нагадаємо, за кошти інвесторів на Львівщині ще з 2015 року хочуть збудувати дорогу Львів – Краковець. Це мала бути перша в Україні платна дорога протяжністю 84,4 км. Втім до реалізації цієї ідеї так і не дійшло.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *