ОСТАННІ НОВИНИ

Чотири дитбудинки сімейного типу та Центр діалогу культур збудують на Львівщині за підтримки ЄС

Юлія Осим

|

Чотири дитячі будинки сімейного типу та Центр діалогу українсько-польської культури збудують за підтримки Європейського Союзу у м. Рава-Руська. Про це Львівському портал повідомили у пресслужбі ЛОДА.

 

Заклади створять завдяки реставрації Монастирського комплексу отців Реформаторів – Храмі св. Михаїла та монастирі.  Також закуплять необхідне обладнання. Роботи виконують у межах проекту міжнародної технічної допомоги «Монастирі близнюки: Венгрув та Рава-Руська – використання потенціалу історичної спадщини закону Реформаторів для розвитку туризму та соціально-культурного життя в Польщі та Україні» Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014-2020».

У Центрі діалогу культур передбачено низку приміщень: історичне, спортивне, тренінгово-освітнє та рекреаційно-інтеграційне.

 

Взагалі реставрація Монастирського комплексу розпочалася ще у 2015 році. Тоді за кошти польського Міністерства інвестицій та розвитку відремонтували дах. Як повідомляється, споруду безоплатно передали у власність Курії Львівської Архідієцізії Римсько-Католцької Церкви за умови, що у ній з’явиться дитячий будинок сімейного типу. Він має складатися з чотирьох сегментів для чотирьох сімей по 10-12 осіб.

На сьогодні виконано значну частину ремонтно-реставраційних робіт – утеплено дах, залита стяжка на горищі, прокладена каналізація та водовідведення, проведено демонтажні роботи.

«Окремо, реконструйовано котельню, що працюватиме на твердому паливі. В межах туристично-промоційної частини проєкту проведено історичні дослідження про монастирі реформатів на території Львівщини та видано брошуру про монастир реформаторів у Раві-Руській. На виконання зазначених заходів використано понад 260 тис євро гранту та 535 тис гривень власного внеску Курії Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької Церкви», – повідомив координатор проекту Маркіян Стефанишин.

Додамо, що Монастирський комплекс отців Реформаторів є пам’яткою архітектури XVIII ст. У межах проекту тут планують створити туристичний маршрут Постреформацьких монастирів. Це дозволить збільшити туристичну привабливість прикордонних територій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *