ОСТАННІ НОВИНИ

Медики розповіли про стан багатодітної матері, у якої COVID вразив 90% легень

Вероніка Рой

|

Багатодітну матір Катерину Терлецьку, яка була у відділенні інтенсивної терапії через коронавірус та 15 діб перебувала на штучній вентиляції легень, перевели у терапевтичне відділення. Про це йдеться на Facebook-сторінці Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

 

Для лікування жінки використовували апарат для штучної вентиляції легенів найсучаснішого інтелектуального рівня HAMILTON-C6, підключали систему моніторингу, яка працювала цілодобово і стежила за усіма показниками. Також медики визначали увесь спектр лабораторних аналізів для того, щоб відстежити динаміку пацієнтки. Станом на сьогодні Катерина Терлецька вже не кисневозалежна.

«Зараз пацієнтка уже не кисневозалежна, утримує задовільні показники сатурації крові і перебуває на оксигенотерапії. Нам це вдалося, ми щасливі і разом з усією країною молимося, щоб пацієнтка якнайшвидше повернулася до своїх діток, які її  чекають вдома і зустрілася зі своєю новонародженою донечкою», – йдеться у повідомленні.

Жінка підхопила COVID, будучи вагітною. Через коронавірусну інфекцію у Катерини Терлецької було уражено 90% легень. Їй було зроблено кесарський розтин, відтак немовля змогло побачити світ. Зараз лікування дружини священника лікарі змінили, адже небезпеки для дитини немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: лікарня швидкої допомоги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *