ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщину та Луганщину планують з’єднати швидкісною магістраллю

Вероніка Рой

|

Укравтодор планує з’єднати Львівську та Луганську області єдиною швидкісною магістраллю. Це буде найдовша траса країни, яка проляже від Стрия Львівської області до Ізвариного на Луганщині. Про це інформує пресслужба «Укравтодору».

 

Новий маршрут М-30 Стрий — Ізварине об’єднає дві дороги міжнародного значення: М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине. Загальна довжина траси становитиме 1392,3 км.

«Ми хочемо з’єднати Західну і Східну Україну трасою М-30. Назва буде до 30-річчя Незалежності України. Частина майбутньої траси була відновлена у цьому році. Частина буде відновлена у наступному році. Це буде найдовша траса країни, не дивлячись на те, що деяка частина знаходиться зараз на тимчасово окупованій території. Майже 1400 км. Зараз найдовша траса у нас 900 км», — зазначив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Натисніть на зображення для його збільшення 

Наразі відновили понад 580 км майбутнього маршруту М-30. До кінця 2021 року відремонтують ще 750 км.

«Ми плануємо повністю завершити оновлення маршруту від Стрия до Покровська до 24 вересня 2021 року. За перший рік «Великого будівництва» оновили понад 200 км дороги М-12, у наступному основні роботи будуть зосереджені на М-04, яка зараз є найгіршою міжнародною дорогою України. Зараз будь-який навігатор будує маршрут з Заходу на Схід через трасу М-06 та М-03, з появою М-30 – ми очікуємо збільшення трафіку на цьому напрямку щонайменше на 1,5 раза,» — додав голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *