ОСТАННІ НОВИНИ

Якщо Росія нападе з Криму, будуть мобілізовані чоловіки й жінки, – Зеленський

Вероніка Рой

|

В разі нападу РФ на Україну з боку окупованого нею Криму може розпочатися велика війна і будуть мобілізовані і чоловіки, й жінки. Про це президент Володимир Зеленський заявив інтерв’ю Фокусу.

 

На питання, чи можливий напад РФ з боку Криму, Зеленський відповів: «Це жахлива ситуація, я навіть не хочу її уявляти. Я проти цього. Будемо сподіватися, що це неможливо. Інакше буде велика війна. Ми нікуди не підемо, ми всі будемо воювати, всі будуть мобілізовані – і чоловіки, і жінки. Це буде погано для населення України. І я думаю, що Росія це прекрасно розуміє».

Зеленський зазначив, що особисто він вийшов би з мінських домовленостей, але Україна не може цього зробити, бо в такому випадку європейці можуть зняти санкції з Росії і представників ОРДЛО.

Фото: Фокус/Павло Гриценко  

За його словами, зустріч радників у нормандському форматі, яка мала відбутися у грудні, найближчим часом не відбудеться.

«По-перше, вони сперечаються. По-друге, коронавірус, тому зараз вона теж не відбудеться. Після того, як зустріч пройде, ми будемо готувати план з усіма датами. Складно, але рухаємося вперед. Це все план А», – каже Зеленський.

Крім цього він зазначає, що про план Б «зарано говорити, оскільки це болюча і тонка дипломатія».

На питання, чи хотів би він поспілкуватися з президентом РФ Володимиром Путіним, Зеленський відповів, що може йому зателефонувати, однак не робить цього, оскільки немає предмета для розмови.

«Я можу йому зателефонувати, він точно зі мною поспілкується… Якщо продовжиться затримка із зустріччю радників, то я буду з ним спілкуватися обов’язково. Як президент України я повинен вирішувати з ним усі складні питання. І якщо це допоможе швидше зупинити війну, я повинен з ним спілкуватися.

До того ж, я вважаю, що повинен бути як діалог на кшталт у нормандському форматі, так і прямий діалог. Тому що є питання, які ми не порушуємо в нормандському форматі – ні питання заручників у Росії або Криму, ні питання Криму. Цей формат суто про Донбас. Тому ми повинні говорити з ним глобально тет-а-тет», – додав глава держави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *