ОСТАННІ НОВИНИ

У Британії заявили про поширення нового різновиду коронавірусу

Ольга Денисяка

|

Новий різновид коронавірусу COVID-19, що розповсюджується швидше, був виявлений на південному сході Англії ще в вересні, заявила телеканалу Sky news фахівець Служби громадської охорони здоров’я Англії – виконавчого органу МОЗ Великої Британії – доктор Сьюзан Гопкінс, пише Інтерфакс-Україна.

 

«Спочатку він (різновид – ІФ) був знайдений у пацієнта в вересні, сказала доктор Гопкінс, а повний геном був розшифрований у жовтні», – зазначає Sky news.

За її словами, спочатку фахівці не надали цьому значення, оскільки віруси часто мутують. Однак до кінця листопада були зафіксовані осередки нового типу COVID-19 у графстві Кент, а захворюваність не знижувалася, незважаючи на прийняті обмежувальні заходи. В результаті уряд було поінформовано 11 грудня про зміну епідеміологічної ситуації.

Вона додала, що переважно цей тип COVID-19 зафіксовано в Лондоні і на сході Англії, проте в невеликих кількостях він також був виявлений в кожному регіоні Англії, у Вельсі і в Шотландії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *