ОСТАННІ НОВИНИ

25% українців очікують перевибори президента у 2021 році, – опитування

Вероніка Рой

|

Більша частина українців очікують на кадрові зміни в органах влади у 2021 році. Про це свідчить опитування, проведене Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

 

Згідно із результатами опитування, 25% вважають, що у 2021 році можливі дострокові вибори Президента. Натомість 33% опитаних очікують дострокові вибори Верховної Ради, 39% вважають, що імовірною є зміна уряду протягом 2021 році.

Як показало опитування, українці мають переважно негативні очікування щодо розвитку соціально-економічної ситуації в країні у 2021 році. Лише 15% вважають, що у новому році гривня стане більш стабільною, 25% очікують зростання добробуту, 12% вважають можливим зменшення тарифів.

Щодо боротьби з пандемією думки розділилися: 45% українців вважають, що епідемію буде подолано, 46% – що ні.

Соціологи зазначають, що негативні очікування українці мають також і щодо настання миру на Донбасу, покращення ситуації з верховенством права та зниження рівня злочинності. Зокрема, близько 20% вірять, що 2021 року на Донбасі запанує мир, у покарання корупціонерів вірять лише 10% громадян, стільки ж – у зниження рівня злочинності. Дещо більше, 18%, очікують у 2021 році покращення ситуації зі справедливим правосуддям.

Опитування проводилося з 5 до 13 грудня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. У рамках дослідження було проведено 2004 інтерв’ю з респондентами, які проживають у 131 населеному пункті України. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *